Fotod ja video: Jaan Poska kuju jõudis Kadriorgu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede hommikul alustati Kadrioru Luigetiigi juures pühapäeval avatava Jaan Poska pronksskulptuuri paigaldustöödega.

Tallinna linnavolikogu andis 2013. aasta alguses linnavalitsusele ülesande püstitada Jaan Poska 150. aastapäevaks 24. jaanuaril 2016 Kadrioru parki mälestusmärk, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Mälestusmärgi idee on jäädvustada üks hetk Jaan Poska igapäevaelust. Tema eluloosündmused on jäädvustatud eluloorajana graniitplaatidesse süvistatud pronkstekstidega. Graniitplaadid on valgustatud LED-tehnoloogial põhinevate energiasäästlike valgustitega. Elulooraja kõrvale Weizenbergi tänava poolsesse ossa paigaldatakse stend elulooraja tekstide tõlgetega. Tõlked on inglise ja vene keeles. Pronksskulptuur, mis kujutab Jaan Poskat Kadrioru pargis jalutamas, paigaldatakse kõnnitee tasapinnas asuvale graniitkiviplaadile mõõtudega 1400x500x100mm. Plaadile paigaldatakse pronksist tähtedega Jaan Poska nimi ning sünni ja surma kuupäevad.

Projekti ja skulptuuri valmistamiseks sõlmis kommunaalamet töövõtulepingu OÜ-ga LÜNK arhitektid, skulptor on Elo Liiv.

Jaan Poska mälestusmärk avatakse pidulikult pühapäeval, 24. jaanuaril kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles