Soome kohus mõistis jõhkarditest eestlased vangi

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei auto.
Soome politsei auto. Foto: www.poliisi.fi

Tuusula ringkonnakohus mõistis eile kolm Eesti meest 21-aastase kaasmaalase röövimise ja tema jõhkra piinamise eest vangi.

Süüdistuse järgi röövisid mehed 2014. aastal 26. oktoobril 21-aastase kaasmaalase ja toimetasid ta autoga Kellokoski tööstuslinnakusse. Seal viidi ohver ühte merekonteinerisse, kus ta naelutati jalgupidi põranda külge. Naelapüstoliga lasi 1975. aastal sündinud üks kurjategijatest läbi ohvri parema jalalaba neli ja läbi vasaku jalalaba kolm naela. Lisaks löönud ta rusikaga kannatanule näkku, kirjutab kohalik leht Keski Uusimaa.

Teomotiiviks peetakse ülestunnistuse väljapressimist. Nimelt kahtlustanud kuriteo peamine süüdlane oma alluvat ehk kannatanut ehitustööriistade varguses. Piinamisest hoolimata kinninaelutatud mees ei tunnistanud tegu omaks.

Pärast piinamist jätsid mehed ohvri konteinerisse vedelema. 21-aastane mees oli võimeline ise endale abi kutsuma. Päästetöötajad vabastasid mehe naeltest ja toimetasid ta haiglasse.

Sündmuspaiga lähedalt võeti hiljem kinni viis eestlast, kellest kolmele esitati pärast uurimist süüdistus.

Võika kuriteo peamine süüalune sai vabaduse võtmise ja jõhkra vägivallatsemise eest aasta ja neli kuud reaalset vanglakaristust. Tema kuriteokaaslased – 1979. ja 1973. aastal sündinud Eesti mehed – mõisteti vastavalt seitsmeks ja kuueks kuuks tingimisi vanglasse. Lisaks peavad mehed kannatanule maksama mitut tuhat eurot valuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles