Pagulaskeskust ei hoiatatud pussitajapalestiinlase saabumise eest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. septembri hommik Sandholmi pagulaskeskuse juures, kus palestiinlasest varjupaigataotleja pussitas politseinikku.
29. septembri hommik Sandholmi pagulaskeskuse juures, kus palestiinlasest varjupaigataotleja pussitas politseinikku. Foto: SCANPIX

Taani riiklik julgeolekuteenistus PET ei hoiatanud Sandholmi varjupaigakeskuse töötajaid, et mullu juulis nende juurde elama saadetud palestiinlane, kes ülejärgmisel kuul pussitas politseinikku, on ohtlik, kuigi mainitud persoon oli juba varem radikaalsust välja näidanud, kirjutas eile ajaleht Copenhagen Post.

Taani justiitsminister Søren Pind märkis kirjas riigi parlamendile, et intsidendis saab süüdistada nii palestiinlase eelmiseks elupaigaks olnud Holmegaardi varjupaigakeskust kui ka PETi. Kumbki ei teavitanud Sandholmi inimesi, et nende juurde saabuv palestiinlane on radikaliseerunud, toetab terroriorganisatsiooni ISIS ja võib olla vaimselt ebastabiilne. Samuti ka sellest, et varjupaigataotleja varasemas paturegistris on Rootsi ministri ründamine.

Pindi sõnul möönis PET, et nad on mõistnud, et tegu oli kommunikatsiooniprobleemiga, ning nad pidanuks soovitama Sandholmil rääkida nende ja Holmegaardiga oma uue asuniku vaimsest seisundist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles