Surnud mehe süüdistav sõrm

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polooniumimürgitusse surnud Aleksandr Litvinenko haiglas.
Polooniumimürgitusse surnud Aleksandr Litvinenko haiglas. Foto: SCANPIX

Endine KGB agent Aleksandr Litvinenko suudab ka hauast oma mõrvarite poole osutada, sest sel nädalal avaldatud Briti juurdluse tulemuse kohaselt tapeti mees tõenäoliselt Venemaa presidendi Vladimir Putini heakskiidul ja teadmisel. Vene pool reageeris ootuspäraselt: Putini pressiesindaja Dmitri Peskov nimetas raportit Briti huumoriks ning loomulikult ei saanud kuulda ka väidetavate polooniumisokutajate Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtuni suust puhtsüdamlikke ülestunnistusi.

Võib küsida, mis selle raporti avaldamisega nüüd muutus. See, mida ammu kahtlustati, sai kinnitust, kuid vaevalt venelased nõudmistele alluvad ning Lugovoi ja Kovtuni brittidele välja annavad. Seda enam, et Moskva abi Süüria küsimuses on läänele hädavajalik. Kuid igal juhul saab näha, kas Litvinenko piinarikas surm paneb lõpuks Suurbritannia astuma ka konkreetseid samme peale hukkamõistvate sõnade. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles