Taani asub migrantidelt ülalpidamiskulusid kasseerima

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. jaanuaril Kopenhaageni lennujaamas toimunud kokkupõrge migrante toetava organisatsiooni «Pagulased on teretulnud» ja reisidokumente kontrollivate Taani politseinike vahel.
9. jaanuaril Kopenhaageni lennujaamas toimunud kokkupõrge migrante toetava organisatsiooni «Pagulased on teretulnud» ja reisidokumente kontrollivate Taani politseinike vahel. Foto: Thomas Borberg/AP/Scanpix

Pärast lõppeval nädalal parlamendis edukalt teise lugemise läbimist saab tõenäoliselt juba ülehomme Taanis heakskiidu ning hakkab juba veebruarist kehtiima seadusemuudatus, mis lubab varjupaigataotlejatelt nende ülalpidamise eest ära võtta raha ja paremad asjad.

Vastavalt sellele võib Taani politsei konfiskeerida riiki saabuvatelt pagulaskandidaatidelt kõik, mille väärtus ületab 1340 eurot. Sentimentaalse väärtusega isiklikke asju, nagu näiteks abielusõrmused, ei arvestata sõltumata nende hinnast selle vara sisse.

Saadavaid summasid kasutataks pagulaste ülalpidamiseks. Idee toetajad meenutavad, et ka näiteks töötuks jäävatelt taanlastelt võivad ametnikud nõuda, et nad müüksid riigiabi saamiseks oma väärtuslikuma vara. Internetiportaali TheLocal järgi öeldakse selles kontekstis, et taanlane olla ongi kulukas, ja meenutatakse riigi kopsakaid tulumaksumäärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles