Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2010/11/26/473414t1hd49c.jpg)
u 1 kg heiki või muud valge lihaga kalafileed (võib olla külmutatud), lõika u 5 cm laiusteks juppideks
400 g purk hakitud tomateid
5 hakitud küüslauguküünt
1 dl hakitud peterselli
1–2 sidruni mahl ja pisut riivitud sidrunikoort
2–3 hakitud sellerivart
2 tl suhkrut
3 sl oliiviõli
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta kalafilee ahjuvormi põhjale ühe kihina. Sega omavahel tomat, petersell, küüslauk, sidrun, seller, suhkur ja õli. Maitsesta soola-pipraga ning kalla kalale. Aja lusikaga ühtlaselt kalatükkidele, kata tihedalt fooliumiga ning lase ahjus u 30–40 minutit küpseda. Eemalda foolium, tõsta ahju temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 40–50 minutit. Serveeri näiteks keedukartuli või hea krõbeda saiaga.