Tallinna-Narva maanteel sai üliraskelt vigastada 24-aastane naine

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi sõiduk.
Tallinna kiirabi sõiduk. Foto: Karmen Ekbaum/Õhtuleht

Täna kella 19 paiku juhtus Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril liiklusõnnetus, kus taksost väljunud 24-aastane naine sai sõiduautolt löögi. Kannatanu toimetati üliraskes seisus haiglasse.

Esialgse info kohaselt liikus takso, mida juhtis 53-aastane mees, Tallinna poolt Narva suunas, et suunduda bensiinijaama kütust tankima, kuid vahetult enne sinna jõudmist sai bensiin otsa.

Taksojuht peatas sõiduki ning läks lähedalasuvasse tanklasse kütuse järele. Sel ajal, kui taksojuht bensiinijaamas oli, väljus taksost naine, kes soovis tee äärde hääletama minna. Paraku sai ta kohe löögi Narva suunas liikunud sõidukilt Peugeot 407, mida juhtis 32-aastane mees.

24-aastane naine viidi üliraskes seisus haiglasse. Esialgsetel andmetel võis tal puududa helkur. 

Mõlemate sõidukite juhid olid kained. Takso oli pargitud tee äärde sõidusuunas ja sõidukil olid sisselülitatud ohutuled. Antud teelõik on valgustamata ning teeolud olid sündmuskohal olnud avariipolitseinike sõnul head. 

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder tõdes, et viimasel ajal on juhtunud mitu traagilist liiklusõnnetust, kus pimedal ajal maanteel liikunud jalakäija on saanud löögi sõiduautolt. 

«Keerulised ilmastikutingimused ning pime aeg raskendavad oluliselt liiklejate nähtavust, mistõttu tuleb nii jalakäijatel kui ka sõidukijuhtidel olla eriti ettevaatlik ja tähelepanelik. Teed võivad olla libedad ja seega on sõidukite pidurdusteekond pikem. Jalakäijatel tuleb end võimalikult nähtavaks teha, kasutades selleks helkurit, helkurvesti või näiteks taskulampi,» ütles Põder.

«Eriti oluline on eelnimetatud ohutusnõuete järgmine just maanteel liikudes, kus on vähem valgustust kui linnas ja sõidukite kiirused on suured,» toonitas ta.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Copy
Tagasi üles