Röövpüük Peipsil viis kolm meest kriminaalsüüdistusega kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil röövpüüdjate kalavõrgud keskkonnaispektsioonis.
Pildil röövpüüdjate kalavõrgud keskkonnaispektsioonis. Foto: Margus Ansu

Viru maakohus saatis kohtu alla kolm Peipsi kalurit, kes uurimisandmetel püüdsid korduvalt alamõõdulist kala ning tekitasid sellega keskkonnale suure kahju.

Eeluurimisel kogutud andmetel panid 1987. aastal sündinud Semjon ja temast aasta vanem Roman esimese röövpüügi toime 2011. aasta mai keskel, kui püüdsid Peipsil mõrraga 179 alamõõdulist koha ning tekitasid nii keskkonnale 8950 eurot kahju.

2013. aasta juuni alguses püüdsid mehed illegaalse mõrraga keeluajal ligi 100 kilogrammi rääbist. Mehed kala siiski oma valdusesse ei saanud, kuna keskkonnainspektorid eemaldasid enne mõrra püügilt. Menetlus hindas keskkonnale tekitatud kahju suuruseks 14 500 eurot.

Semjon tabati röövpüügilt ka tunamullu novembris, seekord koos 1988. aastal sündinud Veniaminiga. Nad püüdsid keeluajal nakkevõrkudega 91 koha, millest 12 olid alamõõdulised, samuti 11 latikat ja kaks haugi. Nii tekitasid nad keskkonnale kahju 4884 euro ulatuses.

Kohtueelse menetluse lõppedes said Semjon, Roman ja Veniamin süüdistuse loodusliku loomastiku kahjustamises. Nende süüasja hakkab arutama Viru maakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles