Norra soomukiostu varjus hõõgub tüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norrast ostetud soomuki CV90 platvorm.
Norrast ostetud soomuki CV90 platvorm. Foto: Kaitseministeerium

Hiljutine otsus hankida Norrast 37 toetussoomuki keret on sütitanud sõnasõja. Pakkumisel teiseks jäänud ettevõte süüdistab kaitseministeeriumi suures mastaabis riigi raha raiskamises. Ministeerium nõustus süüdistuste kummutamiseks avama Norra tehingu tagamaid.

«See ei olnud korrektne hankemenetlus, vaid riigi raha raiskamine,» leiab endine kaitseväelane, 2008. aastani kaitseväe peastaabi logistikaosakonda juhtinud Raivo Tamm (41).

Just Tamm on mees, kes on viimastel nädalatel algatanud Norra tehingu kriitika, mis ulatub sotsiaalmeediast kuni parlamendi tagatubadeni. «Võiksin kõigele ka käega lüüa, aga kuna ma olen eelmisel kümnendil sõdinud selliste soovmõtlemisel baseeruvate kokkulepete vastu, siis ma põhimõtteliselt ei pea seda õigeks.»

Jutt käib kaitseministeeriumi kaks nädalat tagasi allkirjastatud lepingust, millega ostetakse Norralt 635 000 euro eest 37 toetussoomuki keret, et need seejärel ümber ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles