Otse: riigikogu komisjon arutab valmisolekut pagulaste vastuvõtmiseks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulaslaager Süüria-Türgi piiri lähedal.
Pagulaslaager Süüria-Türgi piiri lähedal. Foto: Reuters/ScanPix
Riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab tänasel avalikul istungil riigi ja kohalike omavalitsuste valmisolekut pagulaste vastuvõtmisel. Kell 13 algavat otseülekannet saab vaadata ka Postimehe vahendusel.

Istungil osalevad sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, rahandusminister Sven Sester ja riigikontrolör Alar Karis. Samuti on kutsustud siseministeeriumi ja kultuuriministeeriumi esindajad.

Arutelu aluseks on riigikontrolli kontrolliaruanne «Riigi ja kohalike omavalitsuste valmisolek võtta vastu varjupaiga taotlejaid ja rahvusvahelise kaitse saanuid».

Riigikontroll hindas auditi käigus riigi ja kohalike omavalitsuste valmisolekut võtta Eestisse Euroopa Liidu rändekava alusel vastu rahvusvahelise kaitse saanud ümberpaigutatavad ja ümberasustatavad inimesed.

Riigi ja kohalike omavalitsuste võimekus võtta vastu rahvusvahelise kaitse taotlejaid ja saanuid ning neid ühiskonda lõimida vajab riigikontrolli hinnangul olulist edasiarendamist. 17 kohustusest suudab Eesti hetkel täielikult täita vaid kolme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles