Musta raha lõhnalised skeemid

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/AP

Konstantin Rubahhin avaldas koos kolleegidega möödunud kuul raporti «Vene must raha ELis: piiriülese korruptsiooni tunnused», kus autorid soovitavad uurida võimudel lähemalt mitmeid korruptsioonilõhnalisi juhtumeid.

Ühe näitena toovad nad välja Saksamaa ekskantsleri nimetamise Põhja-Euroopa gaasitoruettevõtte esimeheks, kuid ka näiteks Vene gaasigigandi koostöö endise Rootsi pea- ja välisministri Carl Bildtiga, samuti Soome endise peaministri Paavo Lipponeniga, kellest sai paari aasta eest North Stream AG sõltumatu konsultant.

Kõrged ametikohad neile endistele valitsusametnikele, kellel on palju sidemeid nii oma kodumaal kui ka üle Euroopa, ei aita raporti autorite hinnangul kuidagi kaasa sellele, et Euroopa riigid võtaksid näiteks Gazpromiga seotud projektide suhtes vastu objektiivseid poliitilisi otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles