Kaja Kallas tutvustas Soomes digitaliseerumise võimalusi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas osales täna Helsingis Infoühiskonna Akadeemia seminaril, kus ta rääkis Soome parlamendiliikmetele, kuidas digitaalsed uuendused oma riigi kasuks pöörata.

Kallase sõnul on Eestil maailmas kindlasti tugevam digikuvand kui Soomel, samas on Soome internetikasutajate hulgas tunduvalt rohkem e-riigi teenuste kasutajaid kui Eestis.

«Soome ettevõtted kasutavad digilahendusi isegi poole rohkem kui meil,» kommenteeris Kallas pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et samas astuvad seminaril esinejatena üles lausa kaks eestlast, mis näitab, et soomlased on pigem huvitatud sellest, millised on Eesti kogemused e-riigi arendamisel.

Teise eestlasena esines Infoühiskonna Akadeemia ja Eduskunta korraldataval seminaril NATO Küberkaitse Kompetentsikeskuse välissuhete juht Siim Alatalu.

Ürituse peamine eesmärk on tutvustada Soome poliitikakujundajatele, ettevõtjatele ja ametnikele võimalusi, kuidas arenevat digisektorit oma riigi tuleviku huvides ära kasutada. 

Infoühiskonna Akadeemia on Soome ekspertorganisatsioon, mis koolitab poliitilisi otsustajaid infoühiskonna teemadel, pakkudes teadmisi infoühiskonna hetkeolukorrast ja selle tulevikuväljavaadetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles