Venemaa riigiduuma tööplaanis puuduvad piirilepped

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruaril 2014 Moskvas teist korda Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingud.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruaril 2014 Moskvas teist korda Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingud. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa riigiduuma tänavuse esimese poolaasta töögraafikus Eestiga sõlmitud piirilepete ratifitseerimist märgitud ei ole, kuigi Eesti ja Venemaa parlamendiliikmed on kokku leppinud, et lepped ratifitseeritakse veel riigiduuma praeguse koosseisu ajal.

Välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas ütles, et piirilepete ratifitseerimise puudumist riigiduuma kodulehel avaldatud ligikaudses tööplaanis ei tasu võtta märgina, et Vene poolel seda plaanis ei ole.

Ta lisas, et Eesti ja Vene pool on kokku leppinud, et lepete ratifitseerimisega liigutakse mõlemas parlamendis edasi paralleelselt, kuid täpsemast ajaraamist pole seni juttu olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles