Misso vald soovib ehitada kuni 50-kohalise hooldekodu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Misso vald Võrumaal.
Misso vald Võrumaal. Foto: Kristjan Teedema

Misso vallavalitsus kavandab kuni 50 kohaga hooldekodu ehitamist, vald soovib maja ehitamisega alustada juba tuleval aastal.

Misso vallavalitsus kuulutas välja hanke, mille eesmärk on projekteerida Misso alevikku kuni kahekorruseline hooldekodu, mis vastaks kehtestatud nõuetele, oleks ülalpidamises võimalikult vastupidav ja kauakestev ja mille ülalpidamiskulud oleks võimalikult madalad.

«Planeeritud on 48-50-kohaline A-klassi hoone, mis vastaks kaasaja energiatõhususe nõuetele,» ütles Misso vallavanem Lembit Sikk BNSile.

Siku sõnul kujuneb projekteerimise hind hanke käigus ning eelnevalt seda prognoosida ei ole mõistlik.

«Kuna projekt valmib aasta teises pooles, siis peale selle saab fondidest rahataotlustega alustada. Võimalusi on erinevaid, osad jätkuvad ning tulemas on uued, mis suunatud energiatõhususele,» rääkis Sikk.

Tulenevalt Euroopa Liidu eesmärkidest, siis aastaks 2021 peaks Eestis avalikuks kasutuseks olevad hooned olema A-klassis. «Selle eesmärgini jõudmine on vägagi küsitav. Ehk tuleb nõustuda tõdemusega, et vahest suudame B-klassi hooneteni,» arvas vallavanem.

Vald loodab, et hoone ehitusega saab alustada juba tuleval aastal.

Vallavalitsus ootab hankele pakkumisi kuni 10. veebruari kella 15ni. Pakkumuste hindamise kriteeriumiks on madalaim hind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles