Tööandjad hindavad vanemaid töötajaid vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Vanemaealistel on parimas tööeas töötajatega võrreldes väiksem palk ning nad töötavad pigem madalamatel ametikohtadel, selgus statistikaameti kogumikust «Sotsiaaltrendid».

50-64-aastaste töötajate väiksem palk ei olene ametialast, haridusest, soost ega rahvusest - tihtipeale on vanematel inimestel kõrgem haridustase, kui nende ametikoht vajaks, rääkis statistikaameti peaanalüütik Siim Krusell kogumiku tutvustamisel, kirjutavad ERRi uudised.

Vanemaealiste madalamate tööturupositsioonide põhjusteks võivad statistikaameti hinnangul olla eelarvamused vanemate inimeste töömotivatsiooni ja töö produktiivsuse suhtes.

Teisalt on Eesti 55-64-aastaste hõivemäära osas Euroopa Liidus teisel kohal, vaid Rootsis on see suurem. Kruselli selgitusel on hea hõivemäära põhjuseks pensionite madal tase Eestis, mistõttu vanemad inimesed peavad toimetulekuks töötama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles