Katustelt kukkuv jää lõhub autosid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mupo on täna fikseerinud kuus katustelt alla kukkunud lumest või jääkamakatest põhjustatud automõlkimist.

Postimehele teadaolevalt sai katuselt kukkunud jäätüki tõttu üsna kõvasti kannatada veel vähemalt üks auto.

«Kuigi tegemist on õnnetusjuhtumitega, on patrulli sõnul paljuski süüdi autojuhid ise, kes ei oska ohtu hinnata: visuaalselt on näha, et katuselt on kohe alla kukkumas lumelaam, jääkamakad või purikad, aga sellele vaatamata pargitakse rahulikult otse ohuallika alla,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Täna olid väljakutsed lumest põhjustatud autokahjustuste fikseerimiseks Karu tänava ja Tatari tänava hoovides, Endla tänaval, Olevimäel, Merimetsa haigla juures  ja Kreutzwaldi tänaval, kusjuures Karu tänava auto kuulub ilmselt mahakandmisele.

«Ka inimesed peaksid praegustes oludes olema palju ettevaatlikumad. Näiteks Suur Kloostri tänaval paigutatud ohtu tähistava märgistuslindi juurest polnud patrull jõudnud veel lahkuda, kui alla potsatas suur hulk rasket lund ja seda otse inimeste jalge ette. Sellele vaatamata jätkasid inimesed rahulikult oma teekonda otse uute võimalike lumekamakate all ja seda vaatamata inspektoritele valjuhäälsele hoiatusele,» rääkis Hunt.

Tema sõnul oli valus vaadata ka vanalinnas liikunud ranitsatega koolipoisse, kes kõndisid libeduse tõttu maha vaadates küll ettevaatlikult, kuid ei osanud tähele panna katuseräästas varitsevat ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles