Ohtliku maantee läbinud bussijuht: seal oli jäätee

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Kärsu külas.
Liiklusõnnetus Kärsu külas. Foto: Lugeja pilt

Kell 10.55 Pärnusse jõudnud ja õnnetusterohke Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maantee läbinud Taisto Liinide bussijuht Viktor Tarassov tõdes, et õnnetuspaigas oli äärmiselt libe must jää, kuid üldiselt olid teeolud siiski rahuldavad.

«Tõesti suur avarii oli juhtunud. Politseiauto oli ise ka avariis seal,» meenutas mees.

Tarassov võttis enda sõnul kiiruse maha juba varem ja liikus libedal lõigul umbes 30–50 km/h. «Ma ei saanud bussis arugi,» tõdes ta. Liiklust reguleeris nii politsei kui ka päästeamet.

«Kilingi-Nõmmest tulles ma keerasin Viljandi peale ja seal politsei pidas väiksed autod kinni. Eks ta andis märku, et sealt läbi ei saa, tuleb minna teist teed pidi. Bussid lasti ilusti läbi. Vist hakkavad nüüd kraavidest välja tõmbama,» rääkis ta.

«Asi oli selles, et seal oli must jää. Seal oli metsa vahel selline lõik, kus oli jäätee,» lausus Tarassov ja märkis, et üldiselt olid teeolud siiski normaalsed. Ta lisas, et tema oma bussiga sihtkohta hiljaks ei jäänud.

Taisto Liinide liinibussid ei ole täna libedate teede tõttu veel hilinenud ega graafikust maha jäänud.

Eesti Bussid OÜ turundusjuht Marel Kallas ütles, et hetkel nende liinidel suuremaid häireid ei ole. Keerulised teeolud on täna tema sõnul enim muret ja hilinemisi tekitanud Tartu-Pärnu vahelistel teelõikudel.

«Oleme pannud oma bussijuhtidele südamele, et kõige olulisem on toimetada reisijad sihtkohta ohutult. Seetõttu valivad juhid ohutu sõidukiiruse vastavalt teeoludele. Kui teeolud tavapärase piirkiirusega sõita ei võimalda, võib ette tulla hilinemisi sihtkohta jõudmisel,» lausus Kallas. Ettevõte palub reisi planeerides varuda sihtkohta jõudmiseks aega, kuna seoses keeruliste liiklusoludega võib sõiduplaanides ette tulla nihkeid.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Tarmo Mõttuse sõnul põleb teehooldajatel üle vabariigi punane tuli ehk kõik teehooldajad on üle Eesti väljas ning tegelevad jää tõrjumisega. «Tegemist on väga keerulise olukorraga, kus teed on külmunud ning kogu allasadav vihm jäätub,» märkis ta.

Eestis teostab teehoolet umbes 200 autot, kõikide hooldepartnerite sõidukid on hetkel tööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles