Vene noortefond plaanib laiendada oma tegevust Balti riikidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: Peeter Langovits.

Venemaa fond Noored Liidrid kavatseb laiendada oma tegevust välisriikides, sealhulgas Baltimaades elavatele kaasmaalastele, ütles fondi hoolekogu liige Anatoli Kutšerena BNSile.

«Praegu oleks võimalik teha märgatavam rõhuasetus välisriikides elavate noorte kaasmaalaste kaasamisele fondi projektide elluviimisse. Seda enam, et see vastab Venemaa enda rahvuslikele prioriteetidele. President Dmitri Medvedev allkirjastas selle aasta 24. juulil seaduse, mis täpsustab riikliku poliitika põhimõtteid välisriikides elavate kaasmaalaste suhtes, samuti mõningaid kaasmaalaste toetamise suundi kultuuri, keele, hariduse, informatsiooni vallas. See loob aluse Venemaa ühiskondlike organisatsioonide tihedamale koostööle lähivälismaa, sealhulgas Balti riikide kodanikuühiskonna struktuuridega,» ütles Kutšerena usutluses BNSile.

Fond Noored Liidrid asutati 2005. aastal Venemaa Ühiskondliku Koja liikme Maria Slobodskaja ning väikeettevõtlust toetava organisatsiooni Venemaa Tugi asepresidendi Andrei Korkunovi algatusel. Fondi juhib Slobodskaja.

Fondi peamised eesmärgid on laiendada noorte eneseteostuse võimalusi, levitada noorsoo hulgas kodanikuühiskonna, sallivuse ja tolerantsuse ideid ning kasutada noorte potentsiaali Venemaa poliitilise ja sotsiaalmajandusliku süsteemi moderniseerimisülesannete täitmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles