Rahumäel mälestati holokaustiohvreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeerium koos Eesti juudi kogukonnaga pidas eile Tallinnas Rahumäe juudi kalmistul holokaustiohvrite mälestustseremoonia.

Mälestusüritusel kõnelesid valitsuse esindajana kultuuriminister Indrek Saar, juudi kogukonna juht Alla Jakobson ning diplomaatilise korpuse esindajana Taani suursaadik Søren Kelstrup, eestpalve pidas Eesti pearabi Shmuel Kot. Mälestusüritusest võtsid osa diplomaatilise korpuse ja juudi kogukonna liikmed ning mitmete ministeeriumide ja organisatsioonide esindajad.

Osana holokausti mälestusnädalalast algab reedel kell 10 okupatsioonide muuseumis ajaloo- ja ühiskonnaõpetajatele mõeldud mälestuskonverents «Kas ajaloost on võimalik õppida?». Konverentsi korraldab Eesti NATO Ühing koostöös sihtasutusega Unitas, Tartu Ülikooli eetikakeskuse ja okupatsioonide muuseumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles