Elulootuse süstijad

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Miina Härma gümnaasiumi neiud Triin Karis (roosas pluusis) ja Merili Ginter koos tillukeste heegeldatud öökullidega, mis aitavad hankida raha nende laste heaks, kel elu pole kaugeltki nii lihtne, nagu enamikul teistel.
Tartu Miina Härma gümnaasiumi neiud Triin Karis (roosas pluusis) ja Merili Ginter koos tillukeste heegeldatud öökullidega, mis aitavad hankida raha nende laste heaks, kel elu pole kaugeltki nii lihtne, nagu enamikul teistel. Foto: Kristjan Teedema

Üleeile pälvisid aasta missiooniinimese tiitli kaks kümnenda klassi tüdrukut, kes aitavad oma vabast tahtest neid lapsi, keda seni pole aidanud isegi Eesti riik.

Kust mujalt ikka alustada kui Eesti superstaarikandidaatide nimekirjast. Aga Jüri Pootsmann ei saa tulla. Gertu Pabbo ja Karl Gustav Adamsoo ka mitte. Vähemasti Kristjan Kannukene ütleb «jah». Samuti Annabel Guitar – ikkagi oma kooli, Miina Härma gümnaasiumi tüdruk. Aga neist jääb väheks.

Ega algajana kontserdi korraldamine nii lihtne olegi, jõudis kahele MHG kümnendikule peagi kohale. Seda enam, et kontsert polnud neile eesmärk omaette, vaid pigem vahend palju suurema eesmärgi saavutamiseks. Nimelt olid Merili Ginter ja Triin Karis võtnud nõuks aidata Eestis lapsi, kes põevad diabeeti. See pole kerge ülesanne: üksainus insuliinipump koos sensorisaatjaga maksab 1300 eurot. Nii suurt raha koolilaps oma kätega juba kokku ei kraabi. Seepärast otsustasidki Ginter ja Karis, üks brünett ja teine blond, korraldada koolis raha kogumiseks kontserdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles