Asutati Eesti Soome-Ugri Rahvuste Ühendus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-Ugri hõimupäevad aastal 2006.
Soome-Ugri hõimupäevad aastal 2006. Foto: Virumaa Teataja

Täna asutati Eesti soome-ugri rahvaste organisatsioonide üldkoosolekul Eesti Soome-Ugri Rahvuste Ühendus.

Kokku tulnud kuue organisatsiooni esindajad kinnitasid põhikirja ja valisid juhatuse, vahendas pressiteade.

Põhikirja kohaselt on  Soome-Ugri Rahvuste Ühenduse peamiseks eesmärgiks Eesti soome-ugri rahvuste ühendamine, nende huvide ja õiguste kaitse ning omaalgatuse toetamine, sidemete loomine ja arendamine välismaal elavate soome-ugri rahvustega.

Vastavalt eesmärgile, esindab Soome-Ugri Rahvuste Ühendus  oma liikmete õigusi ja huvisid Eesti ametiasutustes, samuti kogub ja levitab informatsiooni soome-ugri rahvuste kohta.

Esimese üritusena planeerib organisatsioon 2011 aasta alguses korraldada Salme kultuurikeskuses Eestis elavaid soome-ugri rahvaid ja vastasutatud organisatsiooni tutvustava ürituse.

Organisatsiooni asutamist põhjendasid kohalviibinud sellega, et soome-ugri rahvad on arvuliselt väikesed rahvad, kes võivad koos tegutsedes märksa rohkem korda saata, enam ühisüritusi korraldada, paremini suuremaid projekte läbi viia. Ka oma huvide eest on nii riigi kui ka kohaliku omavalitsuse tasandil koos parem seista.

Vastvalitud juhatusse kuuluvad Voldemar Ahone (Seto Laulu- ja Tantsuselts «Hõpõhõim»), Natalja Ermakov (Eesti Mordva Kultuuriselts) ja Vladimir Vari (Tallinna Ingerisoomlaste Selts).

Organisatsiooni asutajate nimekiri pole suletud ja sellega kutsutakse ühinema Eestis tegutsevaid ja soome-ugri rahvaid ühendavaid seltse ning ühendusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles