Lasnamäel valmib aasta lõpuks uus tennisekeskus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Tennisekeskus.
Tallink Tennisekeskus. Foto: Novarc Group

Veebruaris lüüakse kopp maasse Lasnamäel Punane 76 krundil, kus peaks aasta lõpul uksed avama Tallinki tennisekeskus.

«Tennisekeskust hakkab ehitama Merko Ehitus. Keskuse omanik ja arendaja on aktsiaselts Infortar ja seda hakkab opereerima meie tütarfirma. Keskuses on 14 500 ruutmeetrit pinda ja seal saab olema kokku 14 tenniseväljakut, kümme sulgpalliväljakut, kolm rühmatreeningusaali, jõusaal, olmeruumid, kohvikud ja büroopinnad,» rääkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

Eesti Tenniseliidu presidendi ja ASi Tallink Grupp nõukogu esimehe Enn Pandi sõnul oli uue keskuse ehitamine hädavajalik, sest väljakute puudus mõjutab Eestis kõiki tennisesõpru.

«Tennis on väga populaarseks muutunud ja selle üle on muidugi väga hea meel. Aga fakt on see, et tenniseväljakuid on vähe ja mängutunni hinnad väga kallid. Selleks et tennist arendada, on vaja palju väljakuid juurde ja ma arvan, et need 14 väljakut toovad Tallinna tenniseväljakute puudusele teatud leevendust. Ja võib-olla saab ka hindu natuke allapoole suruda, et lapsevanemad ei peaks loobuma laste tenniseharrastusest lihtsalt sellepärast, et väljakute rendihinnad on nii kõrged,» ütles Pant.

«Ühtlasi loodame, et suunitlus toetada laste- ja noortespordi arengut ning tervislikku eluviisi võimaldab loodaval Tallinki tennisekeskusel tulevikus saada sama suure linnapoolse toetuse osaliseks nagu Tere tennisekeskus,» lisas ta.

«Merkol on Eesti Tennise Liidu kuldsponsorina hea meel, et ala jõudsalt areneb. Kindlasti saame uue keskuse ehitusel kasutada oma  varasemaid kogemusi, et uus hall saaks kasutajatele tasemel treeningpaigaks,» ütles ASi Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben.

«Võin lubada seda, et kui saame veebruaris ehitusloa, siis on keskus valmis aasta lõpuks, võib-olla ka varem. Me saame sellest suurepäraselt aru, et tennise sisehooaeg algab sisuliselt juba septembris ja iga päev, mis keskus tähtajast varem valmis saab, on rõõmuks nii omanikule kui tennisemängijatele,» lausus Roben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles