Albaania perekonna juhtum võib muuta seadust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Almen tööpostil.
Almen tööpostil. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveametiga kolm aastat asüülitaotluse pärast kohtus käinud albaanlane Almen annab sisse ka elamisloataotluse, mida hakatakse menetlema paralleelselt asüülitaotlusega. Laiemat pilti vaadates oleks vaja aga seadusemuudatust, nendivad nii pea- kui ka siseminister. 

Kolme tütre isal Almenil oli enda sõnul eile hea päev. Tema lugu pälvis laia kõlapinda. Reageerisid ka sise- ja peaminister. Hommikul helistati talle politsei- ja piirivalveametist (PPA) ning öeldi, et ehkki varjupaigamenetlus on pooleli, tuleb kohe hakata taotlema välismaalaste seaduse alusel elamisluba töötamiseks. Anti nõu.

Vao varjupaigataotlejate keskuse juhatajale helistas siseminister Hanno Pevkur. «Pereisa on kinnitanud Vao keskuse juhile, et ta hakkab taotlema elamisluba ka töötamiseks. See loomulikult ei lõpeta rahvusvahelise kaitse menetlust,» rääkis siseminister Pevkur valitsuse pressikonverentsil. Pevkuri sõnul tuleb ka albaanlase rahvusvahelise kaitse menetlus lõpuni viia. Kui võimalik, tehakse otsused koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles