Mihkel Raud: Tsahkna sisuliselt ei juhi oma erakonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Margus Ansu

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liikme Mihkel Raua sõnul Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna sisuliselt ei juhi oma erakonda.

«Pärast pikki päevi ning öid kestnud pingelisi läbirääkimisi jõudsid SDE, Reformierakonna ning IRL-i esimehed kokkuleppele kooseluseaduse rakendusaktide ühises toetamises. Valusaid kompromisse tegid kõik osapooled. Täna selgus, et Margus Tsahkna poolt sõlmitud kokkulepped ei ole IRL-i fraktsioonile siduvad - mees lasti koos oma kokkuleppega lihtlabaselt alla,» kirjutas Raud sotsiaalvõrgustikus Facebook. 

«See ei ole uus muster - ka näiteks erakooliseaduse muutmise seaduseelnõu menetlemisel juhtus sama - kolm erakonda leppisid ühises tegevuses kokku, ent siis teatas IRL ühtäkki, et varem sõlmitud kokkuleppest taganetakse, nentis Raud. 

«De facto ei juhi Margus Tsahkna oma erakonda. Temaga sõlmitud kokkulepped ei pea. Tõtt-öelda on mul Margusest kahju: igati sümpaatne noormees kujutab ette, et juhib lennukit (mis sest, et vabalanguses lennukit), ent tegelikult on meeskond ta juba lennujaamas pagasisse ära andnud,» kirjutas Raud. 

«Juhtimiskriisis võimupartei on kahtlemata tõsine probleem. Teovõimelise valitsuse jätkamise peamine eeldus näib olevat see, kas ja millal suudetakse IRL-is identifitseerida see isik, kellega on mõtet ja põhjust rääkida. Ma loodan, et ta annab endast lähiajal märku. Vastasel juhul tõstatub küsimus tänase valitsuskoalitsiooni võimekusest riiki juhtida,» tõdes Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles