«Olukorrast riigis»: kas Rahumägi sobib ikka kapo komisjoni juhtima?

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi
Jaanus Rahumägi Foto: Toomas Huik

Ajakirjanike Anvar Samosti ja Kalle Muuli hinnangul tekib pärast Jaanus Rahumägi segadust majanduslike huvide deklaratsiooniga küsimus, kas ta ikka sobib riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni juhtima.

«Kui Jaanus Rahumägi puhkused ei ole selgelt arusaadavad Eesti avalikkuse jaoks, siis selgelt tekivad avalikkusel küsimused,» märkis Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis». Muuli lisas, et n.ö kapo komisjonina tuntud erikomisjoni näol on tegemist tundliku teemaga, mida igaüks ei sobi juhtima.

«Veidi vähem küsimusi põhjustava inimese võiks selle komisjoni etteotsa paigutada,» nentis Muuli.

Äripäev kirjutas neljapäeval, et Rahumägi kasutab Kreetal luksusvillat ja autot, kuid pole nõus avalikustama nende omanikku. Samuti pole ta neid kandnud oma majanduslike huvide deklaratsiooni. Hiljem rääkis Rahumägi, et elas äripartneri villas.

Arusaamatud Ansipi kommentaarid

Muuli tõdes, et peaminister Andrus Ansipi vastused Rahumägi skandaali osas olid arusaamatud. «Teist korda viimase valitsemisperioodi jooksul nägime, kuidas peaminister täiesti ebaadekvaatselt käitus. Esimene kord oli Neeme Järvi honorarist rääkides,» täpsustas ta. Tema sõnul võiks peaminister sellistes küsimustes põhimõttelisi seisukohti võtta, mitte hämada ja end lolliks teha. Samosti hinnangul on Ansipi avalike esinemiste tipp-periood olnud aastail 2009-2010, kuid Rahumägi küsimuses jääb arusaamatuks, miks Ansip sellise lähenemise võttis.

«Minule ei ole teada tema suhe sellesse villasse. Minul ei ole seda küsimust võimalik kommenteerida. Võin oma elust tuua näite: kui olen peatunud Hiltoni hotellis, ei saa ma seda seejärel pidada enda hotelliks. Ja ma ei oska kindlalt öelda, kas selle omanik on Paris Hilton,» lausus valitsusjuht Ansip neljapäeval. «Ma saan usaldada ainult seda, mis inimene on majanduslike huvide deklaratsioonis deklareerinud. Minu käest kommentaari küsimine on asjatu,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles