Juristide liidu president kandideerib IRLi nimekirjas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priidu Pärna
Priidu Pärna Foto: Pm

Eesti juristide liidu president ja Eesti omanike keskliidu juhatuse liige Priidu Pärna kandideerib Isamaa ja Respublica Liidu (IRL) nimekirjas riigikokku.

«Tahan järgida parlamendi tegevuses, et omanike huvid oleks kaitstud monopoolsete teenustepakkujate ärihuvide eest; et omanike õigusi arvestatakse seadusloomes reaalselt, mitte sümboolselt,» teatas Pärna IRLi pressiesindaja vahendusel.

Pärna hinnangul peab uute omandi kitsenduste kehtestamisel nende vajalikkus olema põhjalikult kaalutud ja põhjendatud ning sellega peab kaasnema mõistlik kompensatsioonimehhanism.

Järgmine parlament peaks Pärna hinnangul võtma joone, et seadusi muudetakse võimalikult vähe, selleks varutakse aega, kaasatakse huvigruppe, piiratakse lobistide tegevust ning selliselt tagatakse õiguskindlus, stabiilsus ning õigusrahu, mida inimesed ka ootavad.

Samuti peab Pärna sõnul pöörama rohkem tähelepanu seaduste elluviimisele ja kohtupidamisele mõistliku aja ning kuluga. Selleks tuleb üle vaadata kõrged riigilõivud, mis sageli takistavad isikutel oma põhiseaduslike õigust teostamist ning parandada kohtute rahastamist.

Pärna on töötanud üle kümne aasta avalikus teenistuses ja õigusloomes ning viis aastat õiguspraktikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles