Vedurimehed toetavad JYSKi töötajate protesti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud neli aastat tagasi toimunud vedurimeeste piketi ajal.
Pilt on tehtud neli aastat tagasi toimunud vedurimeeste piketi ajal. Foto: Toomas Huik

Vedurimeeste ametiühing teatas, et toetab tänaseid ametiühingu boikotiaktsioone JYSK poodide ees.

Aktsioonide eesmärgiks on soov avalikkuse tähelepanu abiga muuta tööandja suhtumist töötajatesse, teatas vedurimeeste ametiühing.

JYSK töötajad kinnitavad, et tööandja tekitab ettevõttes ebatervet õhkkonda, ässitab töötajaid üksteise vastu, piirab töötajate õigusi ja süüdistab selles ametiühingut, kes nõuab seaduste täitmist. Töötajaid koheldakse ebavõrdselt ja ülekohtuselt.

Täpselt samadel põhjustel ja eesmärgiga pöörata avalikkuse tähelepanu olukorrale Eesti Raudtee, kuulutas vedurimeeste ametiühing tänavu 4. veebruaril välja passiivse streigi, sest riigile kuuluvas raudteeettevõttes ei soovita vastavalt seadusel korraldada vedurimeeste töö- ja puhkeaega.


Vedurijuhid töötavad töövahetustes järjest kuni 35 tundi, mille sisse jääb puhkeaeg pöördepunktis 6-11 tundi. Passiivne streik kestab tänaseni.

Selle aja jooksul on tööajal ja tööülesandeid täites saanud surma kaks vedurijuhti, kes ei jõudnudki elada sooduspensioni saamise eani, teatab vedurimeeste ametiühing.

Nende kinnitusel näitab see ilmekalt, et vedurimeeste töö on raske ja tervistkahjustav ning töökeskkond, töö- ja puhkeaja õige korraldamine vajavad täit tähelepanu .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles