Õigeks mõistetud mees nõuab riigilt kohtuvintsutuste eest 10 miljonit

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Virumaalt pärit noore mehe hinnangul oleks ta võinud olla praeguseks jurist või edukas firmaomanik, kui kohtuvõimud poleks teda kaheksa aastat aeglasel tulel praadinud vaid sellepärast, et ta tundis allilmategelast Vassili Satšukki.

Jüri Mets elab praegu Tallinna kesklinnas kortermajas, mille trepikojas ilutsevas korteriühistu võlgnike nimekirjas on Metsa nime taga rasvases kirjas toodud summa – üle 49 000 krooni. «Ma ei ole saanud korralikult tööl käia ega õppida, kaheksa aastat minu elust on kulunud kohtus käimisele ja kogu raha, mis on õnnestunud teenida, advokaatidele,» põhjendas Mets nigelat seisu, kirjutas Õhtuleht.

Metsa juhtumiga aastaid tegelenud prokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaare sõnul aga oli pikale veninud kohtusaagas üsna suur roll Metsal endal, kuna näiteks esimene uurija tuli välja vahetada, sest kohtualune pani talle süüks objektiivsuse puudumist, lisaks muutis Mets pidevalt oma ütlusi, rääkides eeluurimisel ühte, kohtus aga teist.

«Kuna kohtueelse menetlusega tegelesid erinevad politseiorganid, kes alluvad siseministeeriumile ning menetlust juhtis prokuratuur, kes on iseseisev haldusorgan, ei ole justiitsministeerium pädev hinnangut andma kaebuse selles osas, mis puudutab kohtueelse menetluse pikkust,» märkis ministeeriumi avalike suhete juht Ivi Papstel. Mis aga puudutab kohtumenetluse pikkust, siis sellele kulunud 2,5 aastat peab ministeerium mõistlikuks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles