Koalitsioon algatas varem tagasi lükatud sooduspiletite eelnõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu IX koosseisu VIII istungjärgu avaistung.
Riigikogu IX koosseisu VIII istungjärgu avaistung. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna parlamendifraktsioonid esitasid täna riigieelarvesse parandusettepaneku, millega muudetakse praamisõit saarte inimeste jaoks soodsamaks, kuigi alles 10. novembril hääletasid nad sarnase ettepaneku vastu.

10. novembril oli riigikogu ees opositsiooni eelnõu, millega sooviti luua uudne piletisüsteem ning saarte elanikele ja ettevõtetele anda sõidukite üleveol 50-protsendiline soodustus. Ettepaneku eelnõu menetlusest välja jätta poolt hääletas 46 riigikogu liiget, vastu oli 44, erapooletuid ei olnud.

Nüüd käisid koalitsioonierakonnad välja enda idee ja riigikogu rahanduskomisjoni aseesimehe Tarmo Männi sõnul näeb parandusettepanek ette riigieelarvest 28,3 miljoni eraldamist praamivedudel saarte püsielanikele ja saartel registreeritud autodele 50-protsendilise hinnasoodustuse rakendamiseks.

IRLi poliitikasekretär Margus Tsahkna ütles Postimees.ee’le, et kahe eelnõu erinevuseks on, et varem sooviti muuta seadust, kuid nende ettepaneku kohaselt piisab ministri määruse muutmisest.

Samuti toonitas Tsahkna, et varasemalt oleks Saaremaaga võrreldes ebavõrdsesse seisu jäänud teiste saarte elanikud, kuid nende eelnõuga oleks soodustus tagatud kõigi saarte elanikele.

«Meie poolt on tegemist riigieelarve küsimusega ja leidsime lisaraha – eelmises eelnõus polnud ka rahaküsimus lahendatud,» ütles Tsahkna.

Tsahkna lisas ka, et nüüd oodatakse veel tagasisidet saarte elanikelt, misläbi valmiks parim lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles