Tallinn saab alternatiiviks munitsipaalperearstikeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsiendid perearstikeskuses visiiti ootamas.
Patsiendid perearstikeskuses visiiti ootamas. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustas saata linnavolikogule kinnitamiseks eelnõu munitsipaalse perearstikeskuse loomiseks, mis oleks avatud ka nädalavahetusel ja mille arstid käiksid praegusest rohkem koduvisiitidel.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul vajab linn praeguse perearstisüsteemi kõrvale alternatiivset, et kõrvaldada tekkinud kitsaskohti esmatasandi arstiabi kättesaadavusel.

«Munitsipaalse perearstikeskuse rajamine annab linnale rohkem võimalusi senise süsteemi parandamiseks, sest aja jooksul on tekkinud probleeme ja patsientide rahulolematust,» ütles Martinson.

Esimene Tallinna linna perearstikeskus avatakse 2011. aastal, tööle on plaanis rakendada vähemalt 3-4 perearsti koos pediaatriga. Perearstide vastuvõtu aeg oleks tööpäevadel tavapärasest pikem ning laupäeviti oleks tagatud vähemalt 4-tunnine valvearsti vastuvõtt.

Suuremat rõhku pannakse ka koduvisiitidele. Koduvisiite kavatsetakse hakata tegema kuuel päeval nädalas, eriti soodustatakse koduvisiite imikute ja varaealiste laste arengu ja tervise ning koduse keskkonna mõjude hindamiseks.

«Keskuse rajamise ajastasime Jaama tn 11 hoone renoveerimisega, sest see võimaldab tööde käigus luua maksimaalsed töötingimused perearstikeskuse toimimiseks,» ütles Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles