Aasta keskkonnateo tegid puudeistutajad ja pensionäride harijad

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine puudeistutamine Lasnamäel Tondiloo pargis. Idee selleks saadi 
1. mai mõttetalgutelt.
Kevadine puudeistutamine Lasnamäel Tondiloo pargis. Idee selleks saadi 1. mai mõttetalgutelt. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta keskkonnateo tunnustuse ja sellega kaasneva 15 000-kroonise preemia pälvisid tänavu MTÜ JCI GO koda, kes püüdis Lasnamäge rohelisemaks muuta ning korraldas puuistutustalgud Tondiloo pargis, ning MTÜ Arenguprogrammide Keskus EMI-ECO venekeelsete pensionäride keskkonnateadlikkuse suurendamise eest.

Keskkonnateo konkursi žürii otsusel ei piirdutud tänavu ainult ühe projekti esiletõstmisega, vaid tunnustati mitmeid silmapaistvaid kandidaate, kes on keskkonnahoiu, keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse alal tublimad tegijad. Tunnustused ja preemiad andis täna üle keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Tunnustusega aasta keskkonnateoke ning 10 000 krooniga pärjati Tallinna Tehnikagümnaasiumi vanadest autorehvidest jalgrattahoidjate tegemise eest, Rakvere lasteaeda Triin vee-ja keskkonnanädala korraldamise eest, Tallinna lasteaeda Kiikhobu projekti eest «Laps linnakeskkonnas ning Tarvastu lasteaeda Naeruvõru muusikalise moeetenduse MASU eest. Teokese tunnustuse pälvis ka EMI-ECO ja Tallinna keskkonnaamet Aegna loodusmaja eest.

Aasta keskkonnategijaks nimetati AS Tallinna Vesi tarbijate keskkonnaalase harimise eest;
Ecometal, kes töötas välja ja juurutas naatriumsulfaadi kristalliseerimisprotsessi; MTÜ Viru Folk jäätmekäitluse eest suurüritustel ning Pühajärve Puhkekodu kui mahetoidu propageerija.

Konkursile laekus kokku viis keskkonnateo, seitse keskkonnategija ja 20 keskkonnateokese kandidaati. Keskkonnaministeerium korraldab aasta keskkonnateo konkurssi alates 2001. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles