Kalastuskaartide taotlejad seisid jälle öö läbi sabas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastuskaartide taotlemiseks on varasematel aastatel tekkinud pikad järjekorrad.
Kalastuskaartide taotlemiseks on varasematel aastatel tekkinud pikad järjekorrad. Foto: Mihkel Maripuu

Nii nagu eelmiselgi aastal, seisid ka ööl vastu tänast paljud harrastuskalamehed Tallinnas Viljandi maanteel öö läbi ukse taga järjekorras, et hommikul kell üheksa kalastuskaardi taotlus sisse anda.


Ebaõigluse vähendamiseks algas tänavu kalastuskaartide taotluste võtmine nii keskkonnaametis kui interneti kaudu hommikul kell üheksa. Mullu sai interneti kaudu taotlusi esitama hakata kohe pärast keskööd. See jättis pika ninaga suure hulga valdavalt vanemaealisi kalapüügihuvilisi, kes vapralt öö läbi ameti ukse taga järjekorras seisid.

Tänavu olevat esimesed kalamehed kohad sisse võtnud juba eile pärastlõunal. Järjekorras seisjad koostasid ise ka nimekirja, kus kõik taotlejad vastavalt saabumise ajale kirjas olid.

Hommikul kella kuueks oli nimekirjas üle 120 nime. «Kell kuus hommikul sai kirja number 122, praegu on juba üle 160,» ütles Mati Eekholm, kelle käes oli nimekirja viimane osa.

Kui keskkonnaamet uksed avas, läks taotluste vastuvõtmine libedalt. Viie minuti pärast hõigati ukse juurest juba numbrit 45, ehk ligi veerand soovijatest olid saanud oma blanketid ära anda. Siis sai üks ootajatest telefoni teel teada, et interneti kaudu pole võimalik taotlusi esitada, sest süsteem olevat kinni jooksnud.

See tekitas kohalviibijates elevust ning ukse taga ootajad sai kinnituse selle kohta, et öine külmetamine polnud asjata. «Mina olen vana kooli mees, ma seda id-kaardi asja ei jaga,» ütles üks järjekorra lõpus oodanud kalamees. «Meil maal paksu metsa sees polegi internetti,» lausus teine. «Ma teen igaks juhuks topelt – sõber istub kodus arvuti taga ja mina annan siin paberid sisse,» kiitis kolmas.

Pärastlõunal kinnitas keskkonnaameti vee-elustiku peaspetsialist Arno Sildos, et interneti kaudu laekusid taotlused sujuvalt ja mingeid tõrkeid ei olnud. «Ma olen ka kuulnud, et olevat mingi viga olnud, aga arvuti näitab, et kõik on korras,» lausus Sildos.

Kõikidele taotlustele vastab keskkonnaamet kümne päeva jooksul. Nendel, kes esimese hooga ilma jäävad, ei ole lemmikkohas kalapüüdmise lootus siiski kadunud, sest niipea kui mõni taotlus tühistatakse, annab keskkonnaamet sellest järgmisele tahtjale teada. Nii mõnigi täna ukse taga oodanud kalamees oli mulluse kalastuskaardi just niimoodi saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles