Palo: vanemapalga lühiajalisus pole sündivust tõstnud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Priit Simson

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Urve Palo rõhutas, et kuigi vanemapalk on vajalik asi, siis selle lühiajalisus pole sündivust märgatavalt tõsta suutnud.

«Ma ei tea ühtki oma sõpra, kes kinnitaks, et nende perre sündis laps tänu vanemapalgale,» rõhutas keskerakondlasest riigikogu aseesimees Jüri Ratas ETV saates «Foorum».

«Valimisdebati põhiküismus peaks olema, mis on see tee, kuidas Eesti endale kindlama tuleviku tagab ja meie meelest on see tugev perepoliitika ja kindlasti ka majandus, vastasel juhul ei suuda me kauneid lubadusi täita,» leidis Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar.

«Oluline saab olema, kuidas platvormides pannakse paika reaalsed lubadused ja riigi reaalsed võimalused – loodan, et ei hakata üle pakkuma,» rõhutas Ratas.

«Fookus võiks olla laiem neil valimistel – mida me väärtustame, mida peame tähtsaks, see on siiski Eesti inimene ja tema toimetulek,» lisas ta.

«Põhiküsimus on, kuidas tagada stabiilne majanduskasv, sest vaid sellel saabvad rajaneda head avalikud teenused, haridus, turvalisus jne,» sõnas Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

«Vasakpoolsed erakonnad tahavad suurt maksutõusu, meie oleme sellele vastu,» lisas ta.

«Olen vastu, et majanduskasv on muudetud eesmärgiks, eesmärk peab olema kultuuri kestmine,» toonitas Palo.

«Euroopa on astmelisest tulumaksust loobumast, pidevalt lisandub nende riikide arv, mis lähevad üle meie süsteemile, aga vastupidiseid näiteid pole. Üleminek meie süsteemile on toonud kaasa laekumiste kasvu eelarvesse võrreldes eelmise süsteemiga,» rõhutas Mart Laar, viidates Keskerakonna ja sotside soovile kehtestada astmeline tulumaks.

«Meie prioriteet on tasuta kõrgharidus,» lisas Laar.

«Tasuta kõrgharidus peab olema kõigile, kelle võimed seda lubavad,» täpsustas Palo.

«Ansipi valitsusest saab esimene valimistest valimisteni püsinud valitsus taasiseseisvunud Eestis ning see saavutus tähendab teatud stabiilsust, mis kindlasti ei ole stagnatsioon,» rõhutas Laar.

Esimesele vaatajaküsimusele, kas olete otsustanud, keda 6. märtsil valida, vastas jaatavalt 77,1 ja eitavalt 22,9 protsenti 384 helistajast.

Teisele saateküsimusele, kas lähete 6. märtsil riigikogu valima, vastas jaatavalt 47,8 ja eitavalt 52,2 protsenti helistanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles