Ornitoloogid on jahikullide kasutamise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kalamees
Andres Kalamees Foto: Ove Maidla

Eesti linnuhuviliste ühing küsis Kuressaarelt toetust jahiseaduse muutmiseks, et tulevikus saaks linna kimbutavaid linde peletada dresseeritud röövlindude abiga, kuid ornitoloogid ei toata röövlindude kasutamist jahipidamiseks.

Linnuhuviliste listis tõstatati teema väga teravalt ja tekkis küsimus, milliste pistrikega on tegu ja kes neid pistrikupidajaid kontrollima hakkab, kirjutas Saarte Hääl.

Veel leidsid mõned linnuhuvilised, et hakk ei ole kahjur, vaid tavaline linnalind ning tapmine looduskaitse egiidi alla ei mahu.
Eesti ornitoloogiaühingu juht Andres Kalamees märkis, et EOÜ linnukaitsekomisjon arutas teemat oktoobri alguses ja leiti, et röövlindude kasutamist jahipidamiseks ei toetata, kuna jahikullide kasutamine pole Eestis traditsiooniline tegevus ja selle huvigrupi moodustab vaid väike hulk Eestis elavaid inimesi.

«Lisaks sellele peetakse tänapäeval suureks ohuks hübriidide ja võõrliikide loodusesse pääsemise võimalust,» kirjutas Kalamees, lisades, et tõelised jahikullide huvilised võivad oma

huvi teostada mujal, kus selleks on seaduslikud raamid ja traditsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles