Direktor: riigieksamite korraldamisest tuleks loobuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kaasik
Martin Kaasik Foto: Priit Simson

Tallinna Laagna gümnaasiumi direktor Martin Kaasik ütles tänasel Tartu Ülikooli eetikakeskuse konverentsil, et kuna riigieksamid on hakanud töötama enda mõtte vastu, tuleks kaaluda nendest loobumist.

Kaasiku sõnul oli riigieksamite algne mõte, et õpilased ei peaks suve jooksul tegema eksameid kaks korda: kooli lõpueksameid ja siis ülikoolide sisseastumiseksameid. Ta tõstis esile, et ülikoolid on riigieksamite tulemuste arvestamisest loobumas ja riigieksamid tuleks muuta koolieksamiteks.

«See negatiivne tulemus, mida riigieksamid annavad, on minu arvates nii suur, et targem oleks sellest loobuda,» sõnas ta.

Kaasiku sõnul on otsustamise ja arutamise küsimus, kuidas koolid neid eksameid koostama peaks või kas kasutatakse ühtseid teste ning kuidas saaks tulemusi soovi korral kasutada ülikoolid, kuid tulemused jääksid igatahes kooli ja õpilase vahele ning ei jõuaks leheveergudele.

«Täpselt sama tasemetöödega põhikoolide jaoks,» sõnas ta.

Kaasik lisas ka, et haridusministeerium või koolid võivad lisaks riigieksamite pingereale koostada igasuguseid tabeleid, kuid sellist lihtsalt pingerida ei suudeta kunagi asendada.

Täna ja homme toimuval Tartu Ülikooli eetikakeskuse konverentsil arutatakse selle üle, mida Eesti koolide ja Eesti õpilaste juures ühiskondlikult väärtustada soovitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles