Kummaline kuubalane küsib Tallinnas naistelt öömaja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Viru tänav Tallinnas.
Vana-Viru tänav Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

«Kas sa võtaksid mind endaga koju kaasa?» kõlab ootamatu küsimus Tallinnas viimase paari nädala jooksul mitut naist peatanud kuubalase suust.

Minu teele sattus suurte silmadega tõmmu  noormees teisipäeval pärast tööpäeva lõppu vanalinnas Vana-Viru tänaval. Samuti on toimetusele teada juhtumid, kus kummaline kuubalane on õhtuti naisi peatanud Kadriorus, Liivalaia tänaval ja Narva maanteel.

Jutt on kõikidel juhtudel olnud sarnane – esimesena küsib mees raha, et süüa saada, ja teisena palub, et teda koju kaasa võetaks. Põhjendusena toob ta, et on pärit Kuubalt ja endal tal kuskil ööbida pole. Eitava vastusega lepib mees ilma suurema protestita ja puistab minema kõndides isegi komplimendi: «You are very beautiful.»

Enamasti käib jutt inglise keeles, kuid mõnel juhul on mees pruukinud ka vene keelt ning rääkinud legendi, et saabus pealinna Narvast.

Politseile pole keegi kummalisest võõramaalasest teada andnud. Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul on igaühe enda otsustada, keda ta endale koju lubab, aga oma tervise ja vara huvides võiks seesugustesse abipalujatesse siiski kriitiliselt suhtuda.

«Kui inimesele jääb mulje, et öömaja või raha küsitakse pahatahtlikkusest ajendatuna, kui sellega rikutakse avalikku korda või häiritakse inimesi mingil muul sobimatul moel, tuleks sellest kindlasti politseile teada anda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles