Vene koolide õpetajad on keelereformiga kursis

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht / Montaaž

90 protsenti venekeelsetest õpetajatest on oma sõnul piisavalt kursis sellega, kuidas näeb välja venekeelsete koolide eesti keelele üleminek.

Tartu Ülikooli teadlaste uuringust selgus, et 60 protsenti vene koolide õpetajatest peab end õppekeele reformiga piisavalt kursis olevaks, ning 30 protsenti lausa väga hästi kursis olevaks.

Kaheksa protsenti teatas ebapiisavast ning üks sajandik täiesti ebapiisavast informeeritusest. Üks protsent luges teemat ebahuvitavaks.

Kehvemini olid informeeritud vene koolide õpilased. Neist oli õppekeele reformiga väga hästi kursis 8 ja piisavalt 45 protsenti. Ebapiisavalt kursis oli kolmandik ning väga ebapiisavalt 9 protsenti õpilastest. Viis protsenti noortest teatas, et see teema neid ei huvita.

Tartu Ülikooli teadlaste Anu Masso ja Katrin Kello eestvedamisel uuriti mullu kevadel kaht rühma: 11. kasside õpilasi ja gümnaasiumis õpetavaid aineõpetajaid.

Kokku osales küsitluses 1132 õpilast ja 683 õpetajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles