Vahistati riigireetmises kahtlustatav endine riigiametnik

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseministeerium

Riigiprokuratuuri taotlusel andis Harju Maakohus pühapäeval loa vahistada endine kõrge riigiametnik Herman Simm, keda kahtlustatakse salastatud teabe ebaseaduslikus kogumises ja selle edastamises välisriigile.

Samuti vahistati Simmi abikaasa, keda kahtlustatakse riigireetmisele kaasaitamises teatas riigiprokuratuur.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu ütles Postimees.ee'le, et tulenevalt kriminaalasja spetsiifikast ei ole prokuratuuril ühtegi täiendavat kommentaari.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles Postimees.ee'le, et Simm ei tööta ministeeriumis alates selle aasta märtsist, kui ta vabastati ametist kantsleri otsusega. 

Simmi abikaasa, keda riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatakse, pole Kuimeti sõnul kunagi kaitseministeeriumis töötanud 

BNS kirjutab, et kinnitamata andmetel reetis Simm kahtlustuse järgi riiki Venemaa kasuks.

Süüdimõistmise puhul võib Simmi karistada kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Kriminaalasja menetlevad riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet, tehes uurimise raames koostööd teabeameti ja kaitseministeeriumiga.

Herman Simm töötas alates 1995. aastast kaitseministeeriumis. 2000. aastal moodustati ministeeriumis riigisaladuse kaitse osakond ja Herman Simm nimetati selle osakonna juhataja ametikohale.

Simm oli alates 2001. aastast riigi julgeoleku volitatud esindaja.

Ta lahkus riigi julgeoleku volitatud juhi kohalt 2006. aasta novembris. Toona teatas kaitseministeerium, et Simm jätkab tööd ministeeriumi nõunikuna.

Herman Simm on lõpetanud 1970. aastal Tallinna Polütehnilise Instituudi keemiatööstuse protsesside ja keemiaküberneetika erialal.

1978. aastal omandas ta magistrikraadi NSVLi Siseministeeriumi Akadeemia juures.

Enne kaitseministeeriumit töötas Simm töötanud siseministeeriumis kriminaal- ja vaneminspektorina, Eesti Politseiametis erinevatel ametikohtadel ja politseiameti peadirektorina.

Simmi juhitud julgeolekuosakonna ülesanneteks on riigisaladuse kaitse korraldamine ja koordineerimine ministeeriumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles