Kiisler: kvoodiraha jagub ka võlgades omavalitsustele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvoodiraha jagub ka võlgades omavalitsustele.
Kvoodiraha jagub ka võlgades omavalitsustele. Foto: SCANPIX

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et jaapanlastele saastekvootide müümisest saadavatest sadadest miljonitest kroonidest võidavad ka võlgades omavalitsused, kelle toetuste saamise võimalused on muidu piiratud.

«See toetus, mis  omavalitsused nüüd saavad selle otsusega, on selles suhtes hästi magus, et seal ei ole omafinantseeringu nõuet,» selgitas Kiisler. «Seda toetust saavad kasutada ka need  omavalitsused, kellel näiteks võlakoormus on ületatud, mis on problemaatiline  eurotoetuste puhul.»

Minister lisas, et loomulikult peab raha jagades arvestama, et toetatavad tegevused oleksid suunatud energiasäästu suurendamisele. Näiteks teenib Kiisleri arvates seda eesmärki koolide ja lasteaedade renoveerimine.

«Tulevikus hoitakse sellega eelkõige ju küttekulusid kokku ja kokkuvõttes on see ka tegevuskulude osas sääst meie linnadele ja valdadele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles