Koalitsiooni praamisoodustus ohustab kiiret ülevedu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Kuivastu - Virtsu liinil.
Praam Kuivastu - Virtsu liinil. Foto: Raigo Pajula

Koalitsioonierakondade ettepanek saareelanikele 50-protsendilise üleveosoodustuse kehtestamiseks parvlaevaliinidel võib küsimärgi alla seada nüüdseks saavutatud kiired graafikud.

IRLi ja Reformierakonna parlamendifraktsioon esitasid esmaspäeval riigieelarvesse parandusettepaneku eraldada 28,3 miljonit krooni parvlaevavedudel saarte püsielanikele ja saartel registreeritud autodele 50-protsendilise hinnasoodustuse rakendamiseks, kirjutas Meie Maa.

Laevaliine opereeriva Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel ütles, et nüüd, kus laevaliikluse infrastruktuuri ehk taristu arendamiseks on väga palju ära tehtud ja saavutatud uus kvaliteet, on aeg üle vaadata ka süsteemi see osa, mis puudutab soodustusi või erisusi.

Samas ei soovinud Treiel spekuleerida, mida ühe või teise soodustuste variandi rakendamine reaalselt vedaja igapäevategevuses kaasa toob ja milliseid uusi toiminguid nõuab.

Küll tõdes ta, et eraisikutele soodustuse tegemine tähendab vajadust hakata kõiki reisijaid tuvastama, aga kuidas see tegelikkuses välja nägema hakkab, ei osanud ta hinnata ja kindlasti paneb see tema sõnul suure küsimärgi kiirele graafikule ja muule seni saavutatule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles