Kaitseministeerium: hea, et kuritegu on avastatud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles Herman Simmi riigireetmiskahtlustust kommenteerides, et on hea, et kuritegu on avastatud ja kahtlustatavad kinni peetud.

«See näitab Eesti riigi tugevust. Kriminaalasja menetlevad riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet, kaitseministeerium aitab igati kaasa, et koostöös jõuda selgusele võimaliku kahju ulatuses ja kavandada meetmed tekitatud kahju minimiseerimiseks,» ütles Aaviksoo.



Kaitseministeerium teatas, et jätkab senist tõhusat koostööd kaitsepolitseiameti ja teabeametiga võimalike riigisaladuse lekke asjaolude ja järelmite selgitamiseks.

Riigireetmises kahtlustav Herman Simm töötas aastatel 1995-2006 kaitseministeeriumis erinevatel ametikohtadel, kus oli vastutav riigisaladuse kaitse korraldamise eest, seahulgas julgeolekuosakonna juhatajana.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on juhtum sügavalt kahetsusväärne, ent niisuguste sündmuste täielik vältimine ei ole õnnestunud ka meist palju suuremates riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles