Jõuluturu menukaubaks on ehtne Saksa bratwurst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna suurim jõuluturg on Raekoja platsil.
Tallinna suurim jõuluturg on Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Kui Tallinna Rotermanni jõuluturult leiab peamiselt kodumaist käsitööd ja talutoodangut, siis Raekoja platsil võib komistada ka grillvorstide otsa, mida pakuvad sakslased.

Raekoja platsi jõuluturu suurima üllatuse pakub pikemat kasvu mees, kes kandikult vorste pakub, sest tegemist pole eestlase, vaid hoopis sakslasega, kes tuli spetsiaalselt Tallinna oma grillvorste pakkuma, kirjutas Õhtuleht.

«Teil ei müüda ju mitte kusagil ehtsat Saksa bratwursti, kuigi õllekeldreid on teil siin imeilusas vanalinnas küll, aga vaat midagi ei ole kõrvale hammustada,» põhjendas Bremenist pärit Christian.

Lisaks tõmbenumbriks muutunud 35-kroonisele vorstile on jõuluturgudel tooteid kõvasti ja kootud sokkide ja kinnaste eest küsiti justkui kokkulepitult enam-vähem igas kioskis 200 krooni, olid need siis tehtud koerakarvadest või lambavillast.

Üks mütsimüüja tõi esile eestlaste ja soomlaste erinevad eelistused: kui meie inimesed otsivad pigem nahkseid läkiläkisid, siis põhjanaabrid – iseäranis naised– on lausa ogarad igat värvi ja kujuga viltmütside järele, mis maksavad 450 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles