Poliitikud valimisringkonna mandaadi kadumises eri meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu- ja Saaremaa vahel asuv Väikse väina tamm.
Muhu- ja Saaremaa vahel asuv Väikse väina tamm. Foto: Raigo Pajula

Reformierakondlane Urve Tiidus ja keskerakondlane Kalle Laanet on eri meelt järgmistel parlamendivalimistel Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnas ühe mandaadi kadumises, kui varem oli mandaate seitse, siis nüüd on neid kuus.

«Eeldada võib, et piirkonnast valitud saadik tunneb paremini regiooni probleeme ja samuti positiivseid kogemusi, millest teavitada seadusandlikku kogu,» rääkis Laanet, lisades, et sellest lähtuvalt on ühe saadikukoha vähenemine Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimispiirkonnas pigem kahjuks kui kasuks, kirjutas Meie Maa.

Riigikokku kandideerimisest teatanud Kuressaare linnapea Urve Tiidus ütles, et piirkonna saadikute esindatus ei sõltu ainult mandaatide arvust, vaid sellest, kui populaarne on erakond nii piirkonnas kui ka üle Eesti.

«Tuletan meelde, et käesoleval hetkel esindab meie regiooni riigikogus kaheksa siit piirkonnast pärit saadikut, vaatamata sellele, et piirkonna mandaate oli ainult seitse,» rääkis ta.

Tiiduse hinnangul sõltub probleemide lahendamine riigikogus mitmest asjaolust, kuid peamine on ikkagi see, kui populaarsed on erakonnad ja kandidaadid meie piirkonnas ning milline on valimistulemus riigikogus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles