Riik ei leia liikuvtapamaja ehitajat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil veise lihakehad.
Pildil veise lihakehad. Foto: Terje Lepp / Õhtuleht

Selleks aastaks plaanitud riigihanke väljakuulutamine liikuvtapamaja ehitamiseks lükkub koostööpartneri puudumise tõttu edasi järgmisse aastasse.

Eesti maaülikooli toiduainete tehnoloogia ja toiduteaduse osakonna juhataja, mobiilse lihatöötlemise pilootprojekti juht Lembit Lepasalu ütles Saarte Häälele, et uuring ja tehniline ettevalmistus hanke väljakuulutamiseks on tehtud, kuid paraku puudub katusorganisatsioon, kes hakkaks tapamajaga toimetama.

Pilootprojektina käivitatava tapamaja eesmärgiks ei tohiks Lepasalu sõnul muutuda kasumi teenimine, vaid see peaks teenima eelkõige väike- ja mahetootjate huve.

Tapamaja maksumuseks on planeeritud viis miljonit krooni ja see suudaks järjest töödelda vähemalt 10 veist või 40 lammast.

Liikuvtapamajade põhiline eelis on see, et loomadel ei teki nii suurt stressi kui nende tavalise tapaeelse kohtlemise puhul, mistõttu ka liha kvaliteet saab parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles