Kohus lubas Mikk Segeri enne tähtaega vanglast välja

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger
Mikk Seger Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tartu maakohus vabastas 29. jaanuari määrusega kolme inimese surnuks sõitmise eest vanglakaristust kandva Mikk Segeri (30) kümme kuud enne karistusaja lõppu ennetähtaegselt vangistusest.

Kohus leidis, et mehe vabastamine 7,5-aastase vanglakaristuse kandmisest enne tähtaega võimaldab teda paremini taasühiskonnastada. Segeri vabastamist enne tähtaega toetasid nii vangla kui ka prokurör.

Kohus määras Segerile katseaja tänavu 23. novembrini, mil lõppeks talle mõistetud karistuse kandmine, teatas Tartu kohtute pressiesindaja. Katseajal peab mees alluma kriminaalhooldusele. Samuti peab ta hiljemalt kahe nädala jooksul pärast vabanemist asuma tööle või võtma end töötukassas arvele ja osalema kriminaalhooldaja määratud sotsiaalprogrammis.

Kohus leidis, et kuigi Segeri toimepandud kuriteo asjaolud on äärmiselt rasked, on seni ära kantud üle kuue aasta pikkune vangistus avaldanud talle piisavat mõju ja motiveerinud teda edaspidi kuritegelikust käitumisest hoiduma.

Seger mõisteti 19. oktoobril 2009 riigikohtu otsusega süüdi sõidukijuhina tahtliku liiklusnõuete rikkumisega kolme inimese surma ja ühe inimese raskete tervisekahjustuste põhjustamises. Segerile mõisteti seitsme aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, millest kuus kuud oli ta ära kandnud juba eelvangistuses. Ülejäänud, seitsmeaastase vangistuse kandmist alustas Seger 23. novembril 2009 ja tema karistusaeg lõppeb tänavu samal kuupäeval.

Menetlusosalised võivad 29. jaanuari kohtumäärust vaidlustada 15 päeva jooksul selle teadasaamisest.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul hukkus 2015. aastal liikluses alkoholi tarvitanud juhtide süül 17 inimest. «Need surmad olid välditavad ja ennetatavad,» ütles ta.

Reinsalu sõnul saadab justiitsministeerium lähiajal ministeeriumite kooskõlastusringile seaduseelnõu väljatöötamise kava, milles korduvalt kriminaalkorras joobes sõidu eest karistatud isiku karistus surma põhjustanud liiklusõnnetuse eest võrdsustatakse tahtliku tapmise eest ette nähtud karistusega.

Samuti plaanib ministeerium enne tähtaega vabastamise puhul kehtestada korra, et raskes isikuvastases kuriteos süüdi mõistetud isiku puhul antakse ka ohvrile või ohvri hukkumisel tema lähedasele inimesele võimalus öelda, kas nad toetavad isiku vabastamist enne tähtaega või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles