IRLiga liitus muusik Jaak Ahelik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Ahelik
Jaak Ahelik Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Muusik ja ettevõtja Jaak Ahelik liitus IRLiga, et aidata suunata noori kindlale eluteele, pahedest eemale.

«Mulle meeldib, et IRL suhtub noortesse hästi ja julgustab neid korralikku haridust saama ja end teostama. On terve hulk andekaid noori inimesi, keda pole märgatud, kuid kes väga tähelepanu väärivad,» ütles Ahelik.

Tema sõnul elab väljaspool Tallinna ja Tartut suur hulk noori, kes võivad jääda märkamata lihtsalt oma elukoha tõttu.

«Ma arvan, et need noored tuleb sellest suletusest välja tuua, neile tuleb anda võimalus oma eluga midagi arukat peale hakata – end teostada muusikas, spordis või mõnel teisel elualal,» rääkis Ahelik.

Ta meenutas kuidas nad Tõnis Mäega kord arutasid, mis oleks neist saanud, juhul, kui nad poleks leidnud teed muusika juurde.

«Tõenäoliselt oleks meist saanud Kopli pätid, sest kogu meie elu põhines tänaval hulkumisel. Kui kord oled valele teele sattunud, siis toimub allakäik väga kiiresti ja seda on keeruline muuta.»

Selle pärast vajab iga inimene positiivset, plussmärgiga hobi või väljundit ja teistelt inimestelt tuge selle leidmiseks.

«Igaüks ei pea tegelema muusikaga, oma huvi üle otsustab igaüks ise, peab olema vaid tahtmist ja pealehakkamist,» ütles ta.

Jaak Ahelik mängib praegu ansamblites Lament ja Sarabande, varem on ta mänginud Magnetic Bandis, Music Seifis, Ultima Thules ja Compromise Blue-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles