Praamile sõitnud metsaveok hakkas merre vajuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on Saaremaa Laevakompanii laev Regula.
Fotol on Saaremaa Laevakompanii laev Regula. Foto: Toomas Huik.

Reede õhtul hakkas Kuivastu sadamas Regula praamile sõitnud koormaga metsaveok merre vajuma, kuid laevameeskonna ja teiste veoautode abiga suudeti õnnetus ära hoida.

«Veok, mis oli ilmselgelt ülekoormatud, pidurdas laevale sõidul järsult. Tekkinud inertsmomendi tõttu liikus laev kaldarambist eemale ja haagise tagaosa toetus kaldarambile. Suure koormuse tõttu ei olnud võimalik kaldarampi hüdrauliliselt liigutada,» selgitas OÜ Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Tema kinnitusel reageeris laeva tekimeeskond kiirelt ja professionaalselt ning laevapelide ja laeval olevate veokite abil tõmmati metsaveok laevale.

«Kogu vahejuhtum kestis kokku umbes viis minutit. Otsest ohtu laevale ega sõidukile ei tekkinud,» kinnitas Hiiuväin.

Laev ja kaldaramp vigastusi ei saanud, küll aga veoki haagise tagaosa.

«Väinamere Liinid tänab tekimeeskonda operatiivse ja professionaalse töö eest ning paneb kaupu vedavatele ettevõtetele südamele, et ülekoormatud raskeveokiga laevale sõites võivad tekkida potentsiaalselt ohtlikud olukorrad nii laevale kui veokile endale,» märkis teenindusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles