Helsingi ja Tallinn peavad 22. sajandi plaane

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Helsingi kesklinnale.
Vaade Helsingi kesklinnale. Foto: Peeter Langovits

Raepressi teatel algab homme Helsingis 22. sajandi konverents, mis vaeb Soome pealinna ja Tallinna ühiseid arenguvõimalusi.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on see Helsingi ülikooli ruumes toimuv kahepäevane konverents pealkirja all «Kaksikregioon - kas unelm või reaalsus?» väga oluline, arvestades mõlema linna ühiseid arenguperspektiive.

«Sisuliselt võib öelda, et arutlusele tulevad teemad, mis pikemas perspektiivis peaksid kaks pealinna 22. sajandisse viima,» lausus Mutli. «Kohal on nii Helsingi kui Tallinna linnapead ja ka teised mõlema linna tippjuhid, nii et tegemist on väga kõrgetasemelise üritusega.»

Tallinna ja Helsingi juhid on praeguseks alustanud uuringutega, kust võiks täpselt kulgeda ja kui palju maksaks kahte linna ühendav raudteetunnel.

Kahepäevase foorumi peakõnelejad on Soome Arengufondi Sitra president, endine peaminister Esko Aho ja riigikogu esimees akadeemik Ene Ergma.

«Foorumil käsitletakse tegureid, mis soodustavad või takistavad regionaalse konkurentsivõime kasvu, nagu näiteks transpordi-infrastruktuur ja seeläbi võimalus kiiresti Euroopa südamesse jõuda, festivalid ja uued kunstiliigid kui uue ajastu ettevõtluse vormid, akadeemilise osaluse kasvu vajadused linnajuhtimises, ülikoolide piiriülene koostöö ja palju muud,» ütles Mutli.

Kahepäevase konverentsi täpsem ajakava ja ülevaade on Helsingi-Tallinn Euregio kodulehel www.euregio-heltal.org

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles