Rahumägi jättis kajastamata 600 000 krooni valimiskulusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Reformierakond jättis mullu märtsis toimunud riigikogu valimiste järel deklareerimata 600 000 krooni ulatuses Jaanus Rahumäe valimiskulusid.

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni esimehe, Rahvaliitu kuuluva Jaanus Marrandi sõnul sai komisjon Reformierakonnalt kirja, kus anti teada, et nende fraktsiooni liige Jaanus Rahumägi on saanud tänavu juulis 600 000-kroonise valimiskampaania kulude arve ning selle enda vahenditest ka tasunud.

Marrandi sõnul pidas komisjon seda üllatavaks, kuna need kulutused on olnud enam kui poolteist aastat erakonna valimiskulude aruandes kajastamata.

«Esialgu lähtume sellest, et on hea, et erakond otsustas ajada asju ausalt ning selle kulu deklareerida. Samas tekib loomulikult küsimus, kus need kulutused poolteist aastat olid,» ütles Marrandi ja lisas, et erikomisjon otsustas paluda Reformierakonnalt selles osas täiendavaid selgitusi.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles, et erakond pole jätnud midagi deklareerimata, vaid vastupidi, käitunud vastavalt seadusele ja kulutused pärast arve laekumist deklareerinud.

«Meie ei saa midagi teha, kui firma ei esita arveid, kuna kui arvet pole, ei saa seda ka kulude hulka arvata,» lausus ta.

Michal kinnitas, et Rahumägi esitas arve vahetult pärast laekumist erakonnale, kes edastas selle omakorda parlamendi erikomisjonile.

«Seaduse järgi tuleb kulud deklareerida ja vastavalt seadusele oleme me käitunud,» ütles ta ja lisas, et täiendavat informatsiooni erakonnal selle kohta pole.

Erakonnad ja üksikkandidaadid kulutasid mullu 4. märtsil toimunud valimistele kokku 123 miljonit krooni. Kalleima kampaania tegi Keskerakond, kel kulus selleks 41,3 miljonit. Reformierakonna kampaania läks senise valimiskulude aruande kohaselt maksma 32,4 miljonit krooni.

Parteid ja üksikkandidaadid pidid esitama valimiskulude aruande riigikogu erikomisjonile eelmise aasta 5. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles