Politsei toob identiteedivarga sunniviisiliselt kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus andis esmaspäeval politseile korralduse tuua sundkorras kohtusse oma motosportlasest venna Marko Rohtlaane identiteedi varguses süüdistatav mees, kes ise vabatahtlikult istungile ei tulnud.

Rene Rohtlaan oli esimest korda kohtu ees septembris, kuid toona jättis kohus süüaluse ja prokuröri vahel sõlmitud karistusleppe kinnitamata. Uuesti  pidi kohus süüasja arutama esmaspäeval, kuid Rohtlaan jättis istungile tulemata. Seetõttu väljastaski kohus sundtoomise määruse, et mees 13. detsembrile määratud istungil ikka kindlasti kohal oleks.

Harju maakohus arutas purjuspäi autot juhtinud seaduserikkuja süüasja esmakordselt tänavu jaanuari lõpus. Kohus oli veendunud, et süüdistatav on 1984. aastal sündinud Marko Rohtlaan, kuna tema isik oli eelnevalt tuvastatud isiku tuvastamise õiendiga.

Kohtus leidis süü tõendamist ning 28. jaanuari otsusega mõistiski kohus Rohtlaane süüdi purjuspäi autojuhtimises ning karistas teda lühimenetluse korras 12.300-kroonise rahalise karistusega.

Hiljem aga selgus, et kohus oli Rohtlaanele liiga teinud, kuna tegelikult polnud tuntud motosportlane seadust rikkunud ning kohtu ees seisnud tema 32-aastane vend Rene oli lihtsalt kasutanud ära oma sarnasust lähisugulasega ja kuritarvitanud tema identiteeti.

Kuna Harju maakohtu otsus oli juba jõustunud, ei jäänud Põhja ringkonnaprokuratuuril muud üle, kui esitada seoses uute asjaolude ilmnemisega riigikohtule teistmisavaldus ehk taotlus süüasja uueks läbivaatamiseks.

Riigikohus saatiski Marko Rohtlaane kaasuse Harju maakohtusse uueks läbivaatamiseks ning juuni alguses mõistis kohus motosportlase õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles